Zaštita djece na internetu

In Najave, Sve vijestiby stankocerin

U okviru međunarodnog kongresa stručnjaka za zaštitu podataka ZOP 2019 i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, održat će se natječaj za izbor najboljeg dječjeg crteža na temu zaštita djeteta na internetu.

“Cilj ove akcije je podići svijest o važnosti zaštite osobnih podataka djece u modernom digitalnom društvu. Akcijom želimo obuhvatiti što veći broj djece, roditelja i učitelja, za što nam je potrebna pomoć medija i stručne javnosti. Sponzori i donatori ove akcije su brojne društveno odgovorne organizacije koje se su prepoznale značaj zaštite osobnih podataka, a posebno edukacije najmlađih koji se sve ranije i burnije susreću sa prednostima i opasnostima digitalnog društva.” – izjavila je Biljana Cerin, predsjednica organizacijskog odbora kongresa ZOP 2019, a inače članica upravnog odbora (ISC)2, najvećeg svjetskog udruženja stručnjaka za cyber sigurnost.

U akciji mogu sudjelovati sve hrvatske osnovne škole, a sponzori će se pobrinuti da svako dijete koje dostavi svoj rad dobije prigodni poklon.

Komisija sastavljena od priznatih umjetnika, stručnjaka za zaštitu podataka i predstavnika donatora odabrat će najbolje radove, a njihovim će autorima – i školama i učenicima biti uručene posebne nagrade.

Informacije o načinu sudjelovanja, će se školama dostaviti putem nadležnog Ministarstva.