Provjerite je li vaš web Privacy Frindly

In Najave, Praksa, Sve vijestiby stankocerin

Sve veći rizici kibernetičke sigurnosti u kombinaciji sa sve kompleksnijim regulatornim zahtjevima rezultirali su brojnim nejasnoćama o tome kako danas mora izgledati sigurna web stranica koja poštuje prava svojih posjetitelja. Do sada propisane kazne za neusklađene web stranice i posljedice do kojih radi toga može doći danas sežu i do više stotina milijuna eura, a za njihovo plaćanje mogu biti odgovorne i tvrtke, ali i odgovorne osobe.

Rijetke su organizacije koje raspolažu multidisciplinarnim timom specijaliziranih pravnika i kibernetičkih stručnjaka sposobnim stručno i objektivno ocijeniti sigurnost i usklađenost web stranica.

Privacy Friendly oznaka vlasnicima i posjetiteljima web stranica pruža neovisno uvjerenje da stranica stvarno ispunjava regulatorne zahtjeve iz područja zaštite osobnih podataka i šire, te ispravno primjenjuje mehanizme kibernetičke zaštite.

Biljana Cerin, direktorica Ostendo Consulting

Usluga neovisnog testiranja usklađenosti web stranica sa zahtjevima regulative i najboljih praksi iz područja kibernetičke sigurnosti od danas je dostupna u Hrvatskoj, a od Ožujka i u zemljama regije. Metodologija razvijena na temelju međunarodnih standarda i najboljih praksi iz područja kibernetičke sigurnosti, te GDPR, ePrivacy i drugih regulatornih zahtjeva, kroz više od 30 detaljnih testova provjerava koliko je web stranica stvarno u stanju zaštititi podatke i ispuniti prava svojih posjetitelja.

Pokretač ove usluge Ostendo Consulting, regionalni je lider u području savjetovanja u upravljanju rizikom informacijske sigurnosti i zaštitom osobnih podataka, te pokretač brojnih javnih inicijativa iz područja informacijske sigurnosti i zaštite osobnih podataka. Direktorica tvrtke, Biljana Cerin uvrštena je za svoj rad na razvoju struke, u 50 najutjecajnijih žena Europe u kibernetičkoj sigurnosti vodećeg svjetskog stručnog časopisa SC Magazine.

Prospekt usluge Privacy Friendly zatražite ovdje.