Europska komisija donosi odluku o primjerenosti za Japan stvarajući tako najveće područje sigurnog protoka podataka na svijetu

In Regulativa, Sve vijestiby stankocerin

Europska komisija donijela je odluku o primjerenosti za Japan i time omogućila slobodan protok osobnih podataka između dvaju gospodarstava na osnovi snažnih jamstava zaštite. Ovom odlukom je stvoreno najveće područje sigurnog protoka podataka u svijetu i osigurani su visoki standardi privatnosti pri prijenosu osobnih podataka Europljana u Japan.

Prije usvajanja Japan je poduzeo potrebne radnje kako bi osigurao da podaci preneseni iz EU budu zaštićeni u skladu s europskim standardima.

Odluka o primjerenosti nadopunjuje Sporazum o gospodarskom partnerstvu između EU-a i Japana, koji će stupiti na snagu u veljači 2019. Europska poduzeća imat će koristi od slobodnog protoka podataka s važnim trgovinskim partnerom te od povlaštenog pristupa 127 milijuna japanskih potrošača. EU i Japan potvrđuju da u digitalnom dobu promicanje visokih standarda zaštite privatnosti i osobnih podatka te olakšavanje međunarodne trgovine idu ruku pod ruku.

Više informacija: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-421_hr.htm