Dobitnici nagrada ZOP 2019 natječaja za najbolji dječji crtež

In Sve vijestiby stankocerin

U sklopu ZOP 2019 inicijative te u suradnji sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske organizirao se i Natječaj za izbor najboljeg crteža na temu zaštite djece na internetu. Cilj natječaja je bio da se djecu u dobi do 13 godina potakne na proaktivno razmišljanje o sigurnom korištenju interneta. Na natječaju za najbolji crtež su mogle sudjelovati sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj, s tim da su radove morali izraditi učenici uzrasta od petog do sedmog razreda.

Tijekom dva mjeseca trajanja natječaja pristiglo je preko 500 dječjih crteža iz skoro 50 osnovnih škola diljem Republike Hrvatske.

Pristigle radove možete pregledati u galeriji. Nagradni fond ovogodišnjeg natječaja se sastojao od službenih majica natjecanja koje je dizajnirao ilustrator Pavel Goldaev te edukacijskih paketa koje je Jim Davis, autor poznatog stripa Garfield razvio u suradnji s američkim Center for Cyber Safety and Education. Navedene nagrade je omogućila vodeća regionalna tvrtka za savjetovanje u području zaštite osobnih podataka – Ostendo Consulting, kao generalni sponzor ZOP 2019 inicijative.

Svako dijete koje je putem škole dostavilo svoj rad nagrađeno je službenom majicom natjecanja dok je 10 škola čiji učenici su imali najbolje plasirane crteže nagrađeno edukacijskim paketima Center for Cyber Safety and Education – Garfield. Službene majice natjecanja su već otpremljene, a osnovne škole kojima će početkom sljedeće akademske godine biti uručen i edukacijski paket su:

1. OŠ „Julija Klovića“, Zagreb
2. OŠ „Ivo Lola Ribar“, Labin
3. OŠ „Jurja Klovića“, Tribalj
4. OŠ „Stjepan Radić“, Božjakovina (Dugo Selo)
5. OŠ „Donja Dubrava“, Donja Dubrava
6. OŠ „Matija Gubec“, Magadenovac
7. OŠ „Zorke Sever“, Popovača
8. OŠ „Braća Seljan“, Karlovac
9. OŠ „Ivana Lovrića“, Sinj
10. OŠ Dubovac, Karlovac

Organizacijski odbor ZOP 2019 inicijative se zahvaljuje svim proaktivnim školama i učiteljima koji su potaknuli svoje učenike da sudjeluju u ovom natječaju čime su značajno doprinjeli u ostvarenju našeg cilja.